tiistai 15. marraskuuta 2016

Influenssarokotus

Pähkäilin todella pitkään ifluenssarokotuksen ottamista lapsille. En halunnut, että he saavat influenssan, joka saattaa pahimmillaan olla todella hankala ja osastohoitoa vaativa mutta minua pelottivat mahdolliset rokotereaktiot. Käytin aivan tuhottomasti aikaa pähkäilemällä tätä asiaa ja puntaroimalla plussia ja miinuksia. Tänä vuonna on käytössä Influvac-niminen rokote, joka on ilmeisesti käytössä ollut edellisen kerran 2000-luvun alussa. Miksi ei sen jälkeen? Onko rokotteessa ilmennyt jotakin kyseenalaista? Mitä jos tulee allerginen reaktio? Mitä jos tulee neurologisia haittoja? Mitä, jos se influenssa tulee kumminkin? Toisaalta, mitä jos influenssaa ei tulekaan, haittavaikutuksista puhumattakaan?

Päätimme mennä rokotukselle koko perhe. Kävimme hakemassa esikoisen kerhosta ja hieman meinasi aiheuttaa hilpeyttä, kun kerroin, että lähdemme rokotukselle, niin alkoi kiljunta; "JEE, me lähtään rokotukselle!!" Kaikki sujuikin oikein jouhevasti ja saimme ilmaiset rokotteet jokainen, koska olemme tekemisissä riskiryhmien kanssa (perheessä on alle 3-vuotias ja lähes joka viikko tapaamme isovanhempia).

Minä otin rokotteen ensin ja esikoinen katsoi silmä tarkkana, nitä tapahtuu. Itse en kyennyt katsomaan. Tuijotin vain esikoista ja hymyilin, niin kuin rokottaminen olisi mukavaakin. Eikä se pahalta tuntunutkaan. Hyvä oli pistäjä. Seuraavaksi rokotettiin esikoinen. Reipas tyttö, ei sanonut mitään vaikka ilmeisesti hiukan nipisti, koska jalka, johon pistettiin, alkoi sätkimään. Sitten oli isin vuoro. Hän oli myös oikein reipas 😊 Nuorimmainen meinasi tykätä vähän huonoa ja parkui hieman. Isosisko kävi lohduttamassa ja halaamassa. Lapset saivat toki myös tarrat lähtiessään.

Koska lapset eivät ole koskaan aikaisemmin saaneet influenssarokotusta ja ovat alle yhdeksänvuotiaita, he tarvitsevat tehosterokotteen. Se annetaan kuukauden päästä ensimmäisestä rokotuksesta eli tässä tapauksessa joulukuun puolessa välissä.

Päivitys 17.11.2016: Tänään ovat lapset ja aikuiset olleet nuhassa mutta epäilen, että rokotuksella ei asian kanssa ole tekemistä, koska tätä nuhaa nyt on esiintynyt pitkin syksyä. Kuumetta ei ole kellään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti